ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Имате нужда от повече информация относно Shell fuel card? Ние от екипа на Томбоу с радост ще Ви я предоставим, а тук ще откриете отговори на най-често задаваните ни въпроси:

Големите петролни компании класифицират клиентите си по важност според тяхното потребление. Това води до избирателно отношение и липса на контрол върху обслужването. За нас в Томбоу сте важни Вие, а не месечният Ви бюджет за гориво. За всеки наш клиент се грижи личен акаунт мениджър, който ще Ви предостави първокласното обслужване, което заслужавате. Каквито и да са Вашите въпроси (нужда от нова карта или помощ при неработеща, блокиране и отблокиране на карта, ограничение за тип гориво, напомняне за предстоящо или закъсняло плащане и др.), ние Ви гарантираме бърза реакция и разрешаване на проблема в рамките на работния ден. Тази възможност за малките клиенти липсва при повечето доставчици на карти за гориво, а това прави работния процес труден и тромав. Ако Вашето потребление е до 10 000 литра месечно (напр. 10 служебни леки автомобила с по 200 литра консумация на автомобил за месец, или 2 000 литра общо за фирмата), Вие се явявате малък клиент за всички петролни компании, независимо колко голям е Вашият бизнес. В Томбоу знаем добре и разбираме напълно колко динамично и непредвидимо може да бъде работното ежедневие. Затова, като наш корпоративен клиент, Вие ползвате услуги и отношение, предназначени за големи компании, но с личен подход, присъщ за малките.

Цените на горивата варират според много фактори – регион, конкуренция, конюнктура и др. Разлики обаче има както при бензиностанциите в един и същи град, така и при тези от една и съща верига. Понякога тези разлики стигат до повече от 20 стотинки/литър, което става осезаемо за големите фирми. Затова за тях петролните компании създават т.н. списъчна цена – осреднена фиксирана цена за зареждане, валидна за цялата мрежа на компанията. В Томбоу знаем добре, че зареждането на служебния автомобил се извършва на най-близкия обект по даден маршрут, без да се взима предвид цената. Затова Shell и ние като риселър сме първите и единствени, които предлагат това предимство на клиенти с малък и среден автопарк, за всички видове горива в обектите на Shell в България.

Фиксираната седмична цена дава стабилност, яснота и прозрачност за фирмените разходи, като всеки петък нашите клиенти получават предварително информация за фиксираните цени на горивата за предстоящата седмица.

При анализ от реалните ни клиенти установяваме, че чрез зареждането по Фиксирана седмична цена, спрямо стандартно зареждане по цена на колонка, клиентите са получили ценово предимство с 2 и повече стотинки, без да се смятат допълнителните договорени отстъпки от Фиксираната седмична цена. С помощта на Shell Card от Томбоу, нашите клиенти допълнително оптимизират фирмените си разходи за гориво.

Да, отстъпките се определят индивидуално, на база нужното месечно потребление, кредитен лимит и други параметри. За да получите оферта, направете запитване тук.

Да, всяка карта може да бъде контролирана с налагане на определени ограничения и лимити. Може да определяте следните параметри:

• Дневен, седмичен или месечен лимит при зареждане

• Зареждане с определен тип гориво (бензин или дизел)

• Ограничение за зареждане с премиум горива (Shell V-Power)

• Ограничение кога да е активна картата – избирате дали се използва в работно и/или в извънработно време (за всяко направено зареждане в извънработно време получавате известия по e-mail).

Няма лимит на броя карти, които може да използвате за Вашия бизнес. Ще Ви бъдат предоставени толкова, колкото са Ви необходими за управлението на фирмените Ви нужди.

Картата за гориво отговаря на най-високите изисквания за защита. Тя притежава магнитна лента, идентификационен чип, персонален ПИН код и не може да бъде копирана. Тя се регистрира заедно със съответния номер на превозното средство, за което се ползва, и се превръща в добър начин за предотвратяване на злоупотреби от страна на служителите. Ако служител на бензиностанцията установи, че има разминаване с номера на автомобила, той изготвя протокол и го изпраща на Вашия личен акаунт мениджър.

Кредитният Ви лимит се определя на база на средното Ви потребление за месеца. Той може да бъде предоговорен и променян според Вашите нужди и когато това се налага. Дали ще има и каква ще бъде гаранцията по кредитния лимит се определя индивидуално, в рамките на един работен ден след пуснато запитване. В зависимост от параметрите на нуждите Ви, ще Ви бъде изготвено персонално предложение с отстъпки, срок за плащане, лимит и др.

С карта за гориво от Томбоу може да се възползвате от отложено плащане на месечното потребление – първо използвате, а после плащате. Независимо дали сте зареждали 5 или 50 пъти през текущия месец, ние ще Ви издадем и изпратим само две електронни фактури с всички транзакции, както и подробна справка за изминалия период. По този начин Ви предлагаме улеснено фактуриране, а Вие пестите счетоводен ресурс.

Горивата на Shell са под постоянен надзор през целия им път – от депото до бензиностанцията. Независимата сертифицираща лаборатория с международен авторитет – SGS, провежда постоянен контрол на качеството. Годишно се правят над 600 теста с мобилна лаборатория, която без предупреждение взема проби и прави анализи на цялата мрежа търговски комплекси Shell. Отчитат се 7 параметъра за качество на дизеловите горива и 7 спецификации за бензиновите. Програмата „Знак за качество” се реализира в продължение на една година, а полученият протокол е наличен в проверения търговски обект и на уебсайта на Shell Bulgaria. „Знакът за качество” на SGS в бензиностанциите на Shell е гаранция, че зареждате с гориво, отговарящо на българските и европейските стандарти за качество.

Да, всеки служител има право на персонална карта по лоялната програма SmartClub на Shell. Всяко зареждане на бензиностанциите Shell печели точки за клубната карта и Вашите служители получават допълнителен бонус като своеобразна социална придобивка. Те могат да обменят събраните точки срещу подаръци и продукти, от които ще се възползват лично и така повишавате тяхната удовлетвореност като служители.

Да, Томбоу вече предлага и карти с възможност за зареждане на гориво в чужбина.